"Afrikanci se trebaju ponositi s nama"

Trener Mazembea

"Afrikanci se trebaju ponositi s nama"

Edmir Škorić

Mazembe, prvak DR Konga i afričke Lige prvaka, jučer je iznenadio brazilski Internacional i plasirao se u finale Svjetskog klupskog prvenstva u Abu Dhabiju.

"Ovo je dan za naš ponos i slavu, zaslužili smo ga. Vjerujem da su moji igrači koje treniram svakoga dana igrači visokih standarda, koji su zavrijedili ovu pobjedu. Ovo je velika stvar za ljude u našoj zemlji. Zapravo, držim da bi se svi Afrikanci trebali ponositi s nama", istakao je Lamine N'Diaye, trener Mazembea.

Na drugoj strani, u taboru Internacionala, vlada veliko razočarenje.

"Dominirali smo i stvarali prilike, ali niti jednu od njih nismo uspjeli iskoristiti. Njihov je golman stvarno bio na visini zadatka. S druge strane, Mazembe je svoje prilike uspio iskoristiti. No, to je nogomet. Mazembe se odlično branio i mogu im samo čestitati na pobjedi. Igrali smo puno bolje od njih, ali to nam sada ništa ne vrijedi", rekao je Celso Roth, trener brazilskog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.