Aganspahić u Osijeku, na probi i Čejvanović

Nakon što je napustio Sarajevo

Aganspahić u Osijeku, na probi i Čejvanović

Dino Kurbegović

Nakon što je prošle sedmice napustio ekipu Sarajeva zbog prevelike konkurencije u napadu bordo ekipe, mladi i talentovani napadač Almir Aganspahić nije dugo čekao na novi angažman.

Ovaj 18-godišnjak, koji je još kao kadet igrao za seniore po čemu je jedan od rijetkih igrača s ovih prostora kome je to uspjelo za rukom priključio se treninzima ekipe Osijeka, gdje će pokušati izboriti mjesto u napadu.

Osim Aganspahića u Osijek je na probu stigao i 28-godišnji stoper Kenan Čejvanović, koji na Gradski vrt dolazi iz armenskog Ararata, koji mu je bio posljednji klub, prije toga nastupao je za tuzlansku Slobodu, Rijeku, Hit Goricu i Karlovac.

Visoki 191 cm defanzivac pokušat će se radu na treninzima nametnuti treneru Tomislavu Rukavini, te eventualno i potpisati ugovor.

Podsjetimo da za Osijek već nastupaju dvojica igrača iz naše zemlje, a to su Nermin Jamak i Jasmin Mešanović, pored njih dvojice bivši golman Željezničara Filip Lončarić prvi je čuvar mreže pretposljednje ekipe HNL-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.