Agent: Jürgen Klopp je odbio Marseille

Ne želi u Francusku

Agent: Jürgen Klopp je odbio Marseille

Prema pisanju njemačkih medija, Jürgen Klopp je odbio mogućnost da preuzme kormilo Olympique Marseillea.  

Doskorašnji trener Borussije iz Dortmunda nije želio na toj poziciji naslijediti Marcela Bielsu, koji je poslije poraza u prvom kolu odlučio podnijeti ostavku. 

"Tačno je, Klopp je odbio Marseille. Klub je bio zainteresovan, ali još je rano da se Jürgen vrati trenerskom poslu", izjavio je za njemačke njegov menadžer Marc Kosicke.

Klopp je prošle sezone napustio Borussiju u koju je došao 2008. godine iz Mainza, a sa timom iz Dortmunda uspio je osvojiti dvije šampionske titule, nacionalni Kup i igrao je u finalu Lige prvaka 2013. godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon što je odbio Marseille, kao najozbiljniji kandidat za nasljednika Bielse spominje se Zinedine Zidane. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.