Agent: Kagawa nema razloga da napušta United
Foto: EPA

Agent: Kagawa nema razloga da napušta United

Edmir Škorić

Japanski reprezentativac Shinji Kagawa (25) navjerovatnije će ostati u Manchester Unitedu.

Kagawa je na ljeto 2012. godine stigao na Old Trafford iz Borussije Dortmund, no Japanac se nije najbolje adaptirao na engleski nogomet. 

Ove sezone je startao tek u 13 prvenstvenih utakmica, a kako se očekuje da United imenuje novog menadžera, spominje se Kagawin odlazak iz Manchestera već u ljetnim mjesecima. On se povezivao s Napolijem, ali njegov agent ističe da nije bilo nikakvih kontakata sa trenerom italijanskog kluba, Rafaelom Benitezom.

"Je li Benitez kontaktirao Kagawu? To su samo glasine", izjavio je Thomas Kroth, agent japanskog igrača, za Ultimecalcionapoli.it.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nije nesretan u Manchesteru, tako da nema razloga da govorimo o njegovom odlasku u neki drugi klub", dodao je Kroth.

Kagawa je rođen 17. marta 1989. godine u Kobeu (Japan), a prije Uniteda i Borussije igrao je za Cerezo Osaku. Za reprezentaciju Japana odigrao je 54 utakmice i postiao je 17 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije