Agger ne želi novac od bivšeg kluba

Agger ne želi novac od bivšeg kluba

Midhat Šljivak

Fudbaler Liverpoola Daniel Agger odbio je ponudu bivšeg kluba Brondbyja da mu isplati dugovanja iz 2004. godine kada je Danac nastupao za ovaj tim.

Ponudu je fudbaler Redsa odbio, jer ne želi da klub u kojem je ponikao i iz kojeg je otišao u Liverpool 2006. godine ima dodatne probleme sa financijama.

"Ne želim nikakav novac od kluba koji se nalazi u velikim financijskim problemima. Brondby treba našu pomoć. Nadam se da će se inicijativi priključiti još nekoliko igrača koji kao i ja, vole ovaj klub. Ne bi bilo dobro da Brondby ispadne iz lige jer je važan za cjelokupnu zajednicu", rekao je Agger.

Agger je u periodu između 2004. i 2006. godine nastupio u 34 utakmice za Brondby, te je postigao pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.