Agičić na probnom radu u Arminiji

Nakon talijanske Pescare

Agičić na probnom radu u Arminiji

Ervin Agičić, 16-godišnji napadač slovenskog Bravo Publikuma, jučer je otputovao u Bielefeld gdje će do petka boraviti na probnom radu u Arminiji.

Agičić je u januaru boravio na probi u Pescari gdje je pokazao svoje kvalitete. Čelnici talijanskog kluba nastavili su pratiti mladog bosanskohercegovačkog golgetera.

U međuvremenu pojavila se i Arminija koja je pozvala 16-godišnjeg napadača na probni rad. Vrlo rado je prihvatio poziv, jer kako kaže Njemačka je stvorena zemlja za Bosance.

"Radujem se svakoj probi. Daću svoj maksimum i nadam se najboljem. Više mi se sviđa Njemačka od Italije, jer mislim da je Njemačka stvorena za nas Bosance. Ostaje da vidimo šta će se dogoditi", rekao je Agičić za SportSport.ba.

Agičić je prošle sezone postigao 29 golova, a nedavno je prebačen u juniorski tim Bravo Publikuma, gdje je deset puta tresao protivničku mrežu, iako ima samo 16 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije