Agnelli "bacio peškir", traži se ostavka Pereza
FOTO - EPA

Super liga krahirala za 48 sati

Agnelli "bacio peškir", traži se ostavka Pereza

A. Beganović

Projekat Super lige od kojeg bi najviše koristi imali najbogatiji klubovi raspao se za 48 sati, a njegov raspad mogao bi skupo koštati i neke od njegovih idejnih tvoraca.

Nakon što je šest engleskih klubova sinoć i službeno odustalo od Super lige jasno je da će ovaj projekat, bar u bliskoj budućnosti ostati samo san, iako idejni tvorci, prije svega prvi čovjek Reala, Florentino Perez, još uvijek ne žele priznati poraz.

Perez se nakon kraha Super lige našao na udaru mnogobrojnih medija, ali i sportskih radnika među kojima je i nekadašnji predsjednik Reala Ramon Calderon.

Upravo je Calderon preko španskih medija zatražio od Pereza da podnese ostavku na mjesto predsjednika Reala.

"To bi bio nož u leđa fudbalu. Ludo je što se u sve krenulo bez mnogo razmišljanja. Kada sam slušao Pereza kako objašnjava projekat mislio sam da se radi o šali sa lošim okusom. Bio bi čin dostojanstva da nakon ovog neuspjeha podnese ostavku", rekao je Calderon.

Agnelli priznao poraz

Prvi čovjek Juventusa i najžešći zagovornik stvaranja Super lige Andrea Agneli, konačno je priznao poraz nakon što su engleski klubovi odustali od Super lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U izjavi za Reuters Agnelli je rekao da se proces Super lige bez klubova sa Otoka ne može nastaviti. Na pitanje da li će se nastaviti projekat formiranja Super lige nakon sinoćnjih dešavanja, istakao je:

"Da budem iskren, potpuno iskren, očito to više nije slučaj".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Medo-Brundo
Poslije ovog sra**** nikada ovo nece proci! Ko bi stisnuo pa opet probao. A Ameri nek jedu ****a bez tradicije! Mislili su samo lovu izvuci!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi