Aguero: Messi je zaslužio da dobije Zlatnu loptu

Glas za svog sunarodnjaka

Aguero: Messi je zaslužio da dobije Zlatnu loptu

Edmir Škorić

Sergio Aguero smatra da je njegov sunarodnjak Lionel Messi zaslužio Zlatnu loptu.

Messi je glavni favorit i ove godine za Ballon d'Or nagradu, a u užoj konkurenciji su još njegov klupski suigrač Andres Iniesta i napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo. Cityjev napadač i Messijev reprezentativni kolega Aguero vjeruje da je čarobnjak iz Rosarija zaslužio Zlatnu loptu.

 

"Nagradu bi trebao dobiti Messi. On je zabio više golova u 2012. godine od bilo koga u povijesti!", kazao je Aguero u intervju za Ole, dodavši:

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

"Zbog svega što je uradio u Argentini i Barceloni, zaslužio je ovu nagradu. Svako sanja da postane najbolji na svijetu, osvoji Svjetsko prvenstvo ili dobije Zlatnu loptu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.