Aguero piše povijest Premiershipa

Najbolji južnoamerički strijelac u Engleskoj

Aguero piše povijest Premiershipa

M. Šljivak

Argentinski napadač Sergio Aguero od jučer je najbolji strijelac u povijesti Premiershipa od svih Južnoamerikanaca.

Fantastični Aguero postigao je jedini gol u teškom porazu Građana od Liverpoola (1:4), te je stigao do 85. pogotka u dresu tima iz Manchestera.

Pogotkom protiv Redsa, Kun je postao najbolji strijelac Premiershipa od svih fudbalera iz Južne Amerike, koji su igrali u najjačem razredu engleskog nogometa.

Iza sebe je ostavio nekadašnjeg saigrača iz Cityja, Carlosa Teveza, koji je igrajući za Građane, Manchester United i West Ham postigao 84 pogotka.

Treći po broju pogodaka je sadašnji član Barcelone, a nekada Liverpoola Luis Suarez. Urugvajac je postigao 69 golova za Redse, dok je iza njega nekadašnji član Chelseaja i Tottenhama, Gustavo Poyet sa 54 postignuta gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone je Aguero postigao sedam pogodaka, šest manje od vodećeg strijela lige Jamieja Vardyja iz Leicestera.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.