Aguero po ko zna koji put heroj Manchester Cityja

Donio Cityju zlata vrijednu pobjedu

Aguero po ko zna koji put heroj Manchester Cityja

Fantastičnu utakmicu gledali smo večeras na Etihadu gdje su se sastali Manchester City i Bayern. Pobjedu od 3:2 je u ludoj završnici ostvario domaći tim, a najzaslužniji za to je magični Sergio Aguero koji je postigao hetrik.

Počelo je loše za Bavarce koji su već u 20. minuti ostali sa igračem manje. Benatia je skrivio jedanaesterac zbog čega je isključen iz igre, a siguran sa bijele tačke bio je Sergio Aguero. Bayern je imao desetoricu igrača ali je uprkos tome stigao do potpunog preokreta do poluvremena. Prvo je Xabi Alonso iz slobodnog udarca u 40. minuti pogodio za 1:1, da bi prednost Bavarcima donio Lewandowski golom u posljednjim trenucima prvog dijela igre.

U nastavku utakmice Bayern je gospodario terenom i sa igračem manje što se nije mnogo osjetilo u njihovoj igri, a na prava uzbuđenja čekalo se do samog kraja. Cityjev heroj ponovo je bio nevjerovatni Aguero koji je sa dva gola u finišu ponovo donio osmijeh na lice navijačima Građana.

U 85. minuti je Aguero postigao pogodak za 2:2 da bi potom u prvoj minuti sudijske nadoknade kompletirao svoj hetrik i potpuni preokret Cityja koji je došao do zlata vrijedne pobjede.

Sada je situacija u grupi E vrlo zanimljiva jer će u posljednjem kolu svi imati šansu za prolaz. Bayern će naravno ostati prvi, a prava borba očekuje se u duelu Rome i Cityja koji će se igrati u Rimu. Ne treba zaboraviti ni CSKA koji će gostovati u Munchenu.

Liga prvaka, grupa E:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester City - Bayern 3:2  (Aguero 22', 85', 90+1' - Alonso 40', Lewandowski 45')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.