Aguero pogodio za ukupnih 10:0, City sutra saznaje protivnika u finalu
(Foto: EPA) Drugog finalistu ćemo saznati nakon što svoj revanš meč odigraju Tottenham i Chelsea

Engleski Liga kup, polufinale

Aguero pogodio za ukupnih 10:0, City sutra saznaje protivnika u finalu

Nakon što je u prvom polufinalnom meču Liga kupa na Etihadu Manchester City "razmontirao" ekipu Burtona sa 9:0, večeras je u revanšu dovršio posao sa laganih 0:1.

Na taj način su Građani sa ukupnih 10:0 izbacili Burton, a protivnika u finalu Liga kupa će saznati nakon što sutra uzvratni meč odigraju Tottenham i Chelsea (Pijetlovi su u prvom meču slavili sa 1:0).

Pep Guardiola je večeras od prve minute dao priliku velikom broju "omladinaca" i igrača koji inače nemaju zapaženu minutažu, dok su se od glavnih zvijezda na terenu od početka našli De Bruyne, Delph, Mahrez i Aguero.

Upravo su Mahrez i Aguero kombinovali za jedini gol na utakmici. Igrala se 26. minuta susreta kada je Alžirac proigrao Aguera koji je rutinski matirao golmana domaćih za 0:1.

Ostatak utakmice je protekao u dosta sporom ritmu, a Burton je 20-ak minuta prije kraja imao priliku stići do gola, ali je Murić odbranio pokušaj Boycea, dok je koji trenutak kasnije pokušaj Millera izblokiran. Do kraja je ostalo 0:1.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi