Aguirre podnio ostavku

Meksiko ostao bez selektora

Aguirre podnio ostavku

Nakon što su peti put uzastopno takmičenej na Svjetskom prvenstvu završili u osmini finala Javier Aguirre je podnio ostavku na mjesto selektora reprezentacije Meksika.

"Jasno je. Prva osoba koja je odgovorna za ispadanje sam ja. Vjerujem da nakon ovoga moram dati ostavku na mjesto selektora", rekao je nakon podnešene ostavke Javier Aguirre.

Meksiko je na SP-u završio kao drugi u grupi A iza Urugvaja, a ispred Južne Afrike i Francuske, dok je u osmini finala ispao od reprezentacije Argentine.

Aguirre je reprezentaciju preuzeo na pola kvalifikacijskog ciklusa kada se Meksiko nalazio na pretposljednjem mjestu, ali je Aguire nanizao pet pobjeda i odveo reprezentaciju na SP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.