Ahmedhodžić o Sammiru: Ulični igrač

Igrao protiv Brazilca u četvrtak u Evropskoj ligi

Ahmedhodžić o Sammiru: Ulični igrač

E. Škorić

Novopečeni bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić je za švedske novinare dao intervju nakon utakmice Malmo - Lokomotiva u 3. pretkolu Evropske lige.

Ahmedhodžić je u četvrtak odigrao sjajan meč i bio je 90 minuta na terenu za švedski tim koji je s lakoćom izborio play-off Evropske lige. Novi Zmaj imao je priliku da igra protiv Brazilca Sammira, bivšeg igrača zagrebačkog Dinama i danas jednu od najvećih zvijezda Lokomotive.

"Kao da je ulični igrač. Stajao je na istom mjestu, pokušao je plesati sambu. Zatvorili smo ga. Kasnio je u duelima i to mi je išlo na živce. Ali nemam ništa protiv njega. Izgleda kao Brazilac, nisam znao da poznaje jezik. A nisam se sjećao ni tih njegovih utakmica u Dinamu protiv Malmöa, da baš tako dugo igra", rekao je Ahmedhodžić.

Ahmedhodžić je prošao sve selekcije švedske reprezentacije, nastupio i jednom za A reprezentaciju protiv Moldavije, no nedavno je odlučio zaigrati za BiH i očekuje se da dobije poziv Dušana Bajevića za duele sa Sjevernom Irskom, Nizozemskom i Poljskom.

Top Komentari

JJ90
Dijete drago Sammir je igračina u svoje vrijeme bio, nisi ni svjestan. Brukaš se ovim izjavama, bolje bi ti bilo da mu pogledaš koju utakmicu
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi