Legendarni švedski reprezentativac govorio o Ahmedhodžiću: Ne želim njega kriviti

Šveđani i dalje žale za štoperom Malmea

Legendarni švedski reprezentativac govorio o Ahmedhodžiću: Ne želim njega kriviti

E. Škorić

Mikael Lustig, dugogodišnji švedski reprezentativac, dotakao se Anela Ahmedhodžića, mladog defanzivca Malmea koji je izabrao BiH ispred Švedske.

Lustig je desni bek AIK-a i upravo je ovaj tim jučer remizirao s Ahmedhodžićevim Malmeom u gostima (0:0) u meču švedskog prvenstva, a nekadašnji defanzivac Rosenborga, Celtica i Genta imao je samo riječi hvale za novopečenog Zmaja.

"Da li bi Ahmedhodžić bio dobar za reprezentaciju Švedske? Da! Ove godine sam gledao puno njegovih utakmica i mislim da je izuzetno dobar nogometaš. To je igrač koji je izuzetno vješt s loptom. Nadao sam se da će na kraju odabrati Švedsku", poručuje Lustig, pa dodaje:

"Veliki je promašaj to što ga nismo dobili u našoj reprezentaciji, nadao sam se da će nas odabrati, ali on ima svoje porijeklo i to je njegov izbor. Ne mogu njega kriviti. Želimo školovati dobre igrače u Švedskoj i nadati se da žele i osjećaju potrebu da igraju za Švedskoj, no razumijem i to da možete imati ljubav prema zemlji porijekla i vaših roditelja".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Šveđani su pored Ahmedhodžića ostali i bez Dennisa Hadžikadunića, koji je izabrao BiH, a danas igra u Rostovu. Također, igrao je u Malmeu.

Top Komentari

Hare
Lijepo je kad njihovi igraci govore s poštovanjem o momku, sigurno ce biti nesto od njega
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi