)
Ahmetović donio Slobodi vrijedna tri boda u Lukavici

Sloboda bolja od Slavije

Ahmetović donio Slobodi vrijedna tri boda u Lukavici

Edmir Škorić

Nogometaši Slobode osvojili su vrijedna tri boda na gostovanju u Lukavici.

Sloboda je na startu prvenstva poražena u Zenici od Čelika, potom je savladala Rudar u Tuzli, da bi danas u Lukavici bila bolja od Slavije sa 1:0. 

U prvom dijelu gledali smo okršaj Spalevića i Ahmetovića, koji su bili najagilniji u svojim ekipama. 

Sloboda je imala veliku priliku u 37. minuti, Mehidić je poslao sjajan pas za Ahmetovića, ovaj izašao jedan na jedan s golmanom Lučićem, koji sjajno brani. Dvije minute kasnije, Ahmetović se iskupio za promašaj i pogodio za 1:0.

Spalević je u 50. minuti bio u dobroj poziciji, ali je Moranjkić dobro intervenisao. Bez većih uzbuđenja u nastavku, osim možda šanse Spalevića u sudijskoj nadoknadi, kada je pucao malo preko gola gostujućeg golmana Pirića.

Slavija je pokušavala da izjednači, ali Sloboda je pametnom igrom zadržala prednost jednog gola i u Tuzlu se vraća sa tri boda. Slaviji je ovo prvi poraz u sezoni, te ostaje na dva boda.

U narednom kolu Sloboda dočekuje Borac, a Slavija ide u goste ekipi Olimpica.

Slavija - Sloboda 0:1 (Ahmetović 39)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slavija: Lučić, Ristić, Zeba, Spalević, Rovčanin, Vejnović, Simović, Arsenijević, Barić, Marković, Kartal.

Sloboda: Pirić, Moranjkić, Efendić, Zeba, Ivetić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Govedarica, Mehidić, Ahmetović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.