Ahmetović iz Rostova prešao u Volgu

Ahmetović iz Rostova prešao u Volgu

Edmir Škorić

Mersudin Ahmetović, bh. internacionalac koji je ranije nastupao za FK Rostov, potpisao je ugovor sa novim ruskim premijerligašem - ekipom Volge Nizniya iz Novogorda.

Ahmetović je, u posljednje tri godine igranja u Rusiji, nosio dres Rostova sa kojim je igrao u ruskoj drugoj i dvije godine u Premijer ligi. Ove je sezone u dresu Rostova odigrao 28 utakmica, te postigao četiri gola.

"Imao sam ponudu drugih klubova iz Premier lige, ali Volga je bila najzanimljiviji izbor. Iza sebe imam nekoliko godina igranja u Rusiji, nemam problema sa jezikom i načinom života. Prošle sezone počeo sam dobro, postigao sam četiri gola na startu, da bi poslije osjetio bolove u stomaku, nakon čega sam morao na operaciju. Propustio sam veći dio prvenstva, ali sada sam u potpunosti spreman. Jedva čekam da se priključim svojim novim suigračima na pripremama u Turskoj", rekao je Ahmetović.

Rođen je 19. februara 1985. godine u Tuzli, kasnije nastupao za Radnički iz Lukavca, Budućnost iz Banovića, a potom i za tuzlansku Slobodu. Do sada je ukupno odigrao 68 utakmica za Rostov i postigao 17 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.