Novi napadač tima sa Koševa

Ahmetović: Na početku sam vidio kakav je Sarajevo klub

U Trening centru FK Sarajevo u Butmiru prisutnim novinarima obratio se i novi napadač Mersudin Ahmetović. 

Ahmetović je u redove tima sa Koševa dospio poslije epizode u tuzlanskoj Slobodi, a nakon što je odradio trening sa svojim novim saigračima govorio je pred prisutnim novinarima o prvim utiscima u FK Sarajevo. 

"Prvi utisci su dobri, odmah se na početku vidi da je klub organizovan i da sve funkcioniše kako treba. Atmosfera je dosta dobra, ima mladih igrača u klubu i vidjet ćemo kako će u budućnosti to sve izgledati", kazao je Ahmetović.

Šta je bilo presudno da se odlučite za FK Sarajevo?

"Nakon povratka iz inostranstva vratio sam se u Slobodu i to je bila jedna od mojih sezona. Igrao sam bez pritiska, za sebe, za svoju dušu. Šta je presudilo? Život jednog sportiste je nepredvidiv, nikad ne znate gdje ćete biti. Privukla su me nova iskustva, nove ambicije..." 

Očekujete li težu sezonu Premijer lige BiH, pošto će biti manji broj klubova?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svaka sezona je na svoj način teška. Ne treba se osvrtati na druge ekipe, jednostavno moramo raditi, da idemo korak po korak i postepeno rješavati sve. Najbitnije je da dajemo maksimum na svakom treningu i svakoj utakmici", zaključio je Ahmetović. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti