Almir Hurtić se obratio novinarima

"Titulu neću najavljivati, Benkin odlazak je izvjestan"

Pod trenerskom palicom Almira Hurtića, fudbaleri Sarajeva su danas u Trening centru u Butmiru odradili prvi trening u sklopu priprema za narednu sezonu. 

Tom prilikom šef struke tima sa Koševa se obratio prisutnim novinarima, a govorio je o planu priprema, eventualnim odlascima i dolascima, kao i o ambicijama FK Sarajevo. 

"Tri sedmice ćemo raditi u Sarajevo, jer kao što i sami vidite imamo vrhunske uvjete i nema potrebe da idemo bilo gdje. Danas smo odradili prvi trening, prva testiranja, sutra dva treninga, poslije toga slobodan dan i ulazimo polako u svoj sedmični program kojeg se pridržavamo. Drugi dio priprema je planiran za Sloveniju ili Austriju, već dogovaramo neke utakmice i odradit ćemo treninge gdje će fokus biti na modeliranju tima i igre", kazao je Hurtić. 

Naglasio je Hurtić da postoji mogućnost da Sarajevo napusti Leon Benko. 

"Benko je još uvijek igrač Sarajeva. Ukoliko u narednim danima pronađe angažman otići će, ukoliko ne, onda će ostati sa nama." 

Osvrnuo se trener Sarajeva i na mogući dolazak Saida Husejinovića. 

"Said još uvijek nije igrač Sarajeva, pregovori su u toku i mislim da smo blizu realizacije. Računamo da ćemo realizirati transfer u narednim danima, ali u ovom momentu još uvijek nije igrač Sarajeva." 

Otkrio je da Sarajevo traži igrače na tri pozicije.

"Tražimo golmana, stopera i krilnog napadača. Već smo u pregovorima, tako da očekujem da ćemo sve realizovati najdalje za pet dana", istakao je Hurtić.

Na pitanje da li potraga za krilnim napadačem znači ujedno i odlazak bh. reprezentativca Harisa Duljevića, odgovorio je: 

"Mi na Duljevića računamo jer je naš igrač i želimo da ostane. Sigurno da ima ponuda za Duljevića, ali sve dok se nešto konkretno ne desi, on je tu i računamo na njega."

Nakon epizode u Olimpicu definitivno je da će Nemanja Anđušić od naredne sezone ponovo nositi dres Sarajeva. 

"Anđušić je raskinuo ugovor sa Olimpicom, danas  se pojavio na treningu i u toku dana će potpisati ugovor. Radi se o mladom i talentovanom igraču koji je bio ponajbolji igrač Akademije FK Sarajevo dok je nastupao za U19 selekcije i u njemu sigurno ima potencijal. Želimo da mu pružimo šansu po drugi put. 

Hurtić je dodao da je olakšavajuća okolnost za pripreme to što Sarajevo nije izborilo izlazak na evropsku scenu. 

"Žao nam je naravno što nismo izborili Evropu, međutim olakšavajuća okolnost je što ćemo imati više vremena za pripreme i uigravanje. Mi želimo imati dobar tim, igrati bolje nego prošle sezone i ambicije su sigurno visoke. Minimum je Evropa, a što ne znači da nemamo ambicije i za najbolji plasman na tabeli. Ne želim da najavljujem bilo kakve titule, najbitnije je da imamo dobru ekipu i očekujemo da rezultati budu puno bolji nego prošle godine", dodao je Hurtić i za kraj informisao medije o promjenama u stručnom štabu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Admir Hasančić će biti u stručnom štabu prvog tima, dok će Muhamed Džakmić zauzeti njegovo mjesto u U19 selekciji. Pojačali smo fitnes dio, angažovali smo izvrsnog trenera Srđana Kuljića iz Trebinja. On će nam pomoći u spremanju ekipe", završio je Hurtić. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi