Ahmetović pogodio za Rostov
Ahmetović je u klubskom avionu na putu prema kući za oficijelnu stranicu komentarsao utakmicu

Rusija

Ahmetović pogodio za Rostov

Bh. internacionalac, Mersudin Ahmetović koji u ovoj sezoni brani boje ruskog Rostova zatresao je jučer mrežu Samare u 19. kolu ruskog prvenstva i svojoj ekipi donio remi na teškom gostovanju.

Dvadesetčetverogodišnji nekadašnji igrač tuzlanske Slobode pogodio je gol za 2:2 Rostova i Samare. Nakon susreta, Ahmetović je govorio za oficijelnu klubsku stranicu:

“Susret je bio vrlo težak. Prvo poluvrijeme je pripalo domaćinima, ali smo se uspjeli vratiti u igu i izvući važan bod sa ovog gostovanja.”, rekao je Ahmetović.

Ahmetovićev gol za izjednačenje iz 81. minute u zvaničnom zapisniku greškom je pripisan Lebedenku, ali je greška ispravljena, a naš internacionalac nije to uzeo k srcu.

“Pogledao sam semafor i vidio da je Lebedenku pripisan gol.”, rekao je Ahmetović za klubsku stranicu uz smijeh. “U stvari, imamo vrlo sličnu frizuru i lako je napraviti takvu grešku.”

Njegov Rostov trenutno je na 12. mjestu tabele ruskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije