Ahmetović: Važna pobjeda, moram nastaviti ovakvim tempom

Najzaslužniji za pobjedu Slobode u Bijeljini

Ahmetović: Važna pobjeda, moram nastaviti ovakvim tempom

Mersudin Ahmetović svojim golovima postao je novi miljenik navijača tuzlanske Slobode. Iskusni napadač u dosad odigranih pet utakmica uspio se četiri puta upisati u listu strijelaca i jedan je od najzaslužnijih za ovosezonske rezultate Slobode. 

Tuzlanski tim jučer je u sklopu 5. kola BH Telecom Premijer lige BiH slavio nad Radnikom u Bijeljini s minimalnih 1:0, a za jedini pogodak na utakmici pobrinuo se upravo Ahmetović. 

"Moram priznati da je Radnik igrao dosta tvrdo i agresivno, ali i mi smo odgovorili na isti način i uspjeli smo na kraju zasluženo osvojiti tri boda. Za nas ovo izuzetno važna pobjeda, a ja vjerujem da ćemo sa dobrim rezultatima nastaviti i u narednim utakmicama", kazao je Ahmetović za SportSport.ba i potom dodao:

"Ambicije Slobode su izuzetno velike u ovoj sezoni, što pokazuje i trenutna pozicija na tabeli. Međutim, nismo mnogo opterećeni s tim, jer ima još mnogo utakmica do kraja prvenstva."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Biranim riječima o ovom 30-godišnjem napadaču govore brojni bh. stručnjaci. Jedan od njih je i Vlado Jagodić, koji je nakon prošlosedmične utakmice protiv Slobode istakao da je Mersudin Ahmetović najbolji napadač u domaćem prvenstvu. 

"Lijepo je kada vas drugi hvale, a ujedno sam i sretan što me golovi idu u ovoj sezoni. Nadam se da ću nastaviti sa ovakvim tempom i tako doprinijeti boljim rezultatima Slobode", riječi su nekadašnjeg igrača ruskog Rostova. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.