Ahmetovićev radni vikend: U subotu heroj, u nedjelju učenik

Ljubimac navijača FK Sarajevo

Ahmetovićev radni vikend: U subotu heroj, u nedjelju učenik

A. Čaušević

Ukoliko bi se za nekog moglo reći da je zvijezda Premijer lige BiH onda je to definitivno Mersudin Ahmetović. Kvalitet, karakter i profesionalizam su njegove glavne karakteristike. 

Ahmetović je bio apsolutni junak FK Sarajevo u pobjedi nad NK Široki Brijeg. Iako na svojim plećima ima 34 godine na terenu se to ne da primjetiti, potvrdio je to hat-trickom protiv ekipe iz Hercegovine.

Husref Musemić ga je iz igre izveo 10-ak minuta prije kraja, tada je doživio "standing ovation" u punom smislu riječi, a poslije utakmice navijači Bordo tima nisu htjeli napustiti stadion dok nisu pozdravili svog šampiona.

Scene koje definitivno vrijedi doživiti, ali prije toga ih treba zaslužiti. To je svojevrsna nagrada za ono što Ahmetović radi od dolaska u Sarajevo ljeta 2016. godine. S cifrom od 50 golova u dresu trofejnog tima s Koševa se ne može pohvaliti svako.

I dok su nedjelju mnogi njegovi saigrači iskoristili za odmor i punjenje baterija, Ahmetović je otišao u klupu. Odlični golgeter je u Vogošći pohađao seminar u organizaciji NFSBiH za dobijanje Profi trenerske licence. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako njegove igre pokazuju da je daleko od igračke penzije, Ahmetović očigledno ništa ne želi prepustiti slučaju te se već priprema za ono što slijedi nakon što okači kopačke o klin.

Ugovor sa FK Sarajevo mu ističe na kraju sezone, oko produženja istog ne bi trebalo biti nedoumica. Da kako može navijači Bordo tima bi najradije da popularni Merso potpiše na neodređeno...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DobarDam
Sad zamislite kakav majmun je usref kad je u dva navrata uspio naljutiti ovu ljudsku gromadu do te mjere da je glumio bolest samo da ne igra i tako privuce paznju i dobije zastitu od uprave. Bez Mersudina Sarajevo bi bilo 4-5 na tabeli. Bez cetalja usrefa imali bi sada 10 bodova vise od drugoplasirane ekipe.
4 20
ratip irats
Ahmet uziva u igri kao da je na pocetku karijere. Jos kad na to dodas profesionalan odnos, rezultat je jasan. Majstor je majstor...
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi