Aida Pilav srušila veliki Panathinaikos
Naša najbolja košarkašica briljira i u grčkoj ligi

Aida Pilav uspješna i u Grčkoj

Aida Pilav srušila veliki Panathinaikos

U utakmicama šestog kola ženske košarkaške lige Grčke, Apollon, za koji igra naša Aida Pilav, slavio je pobjedu u derbiju kola protiv slavnog Panathinaikosa rezultatom 78:62.

Aida Pilav, bivša igračica Čelika i Mladog Krajišnika, jedina je naša igračica u ovom trenutku koja igra u nekoj od jačih evropskih liga, kakva je, bez sumnje, grčka.

Aida Pilav je na parketu provela 32 i pol minute i za to vrijeme postigla 15 poena, imala pet skokova i jednu asistenciju. Najbolja u redovima Apollona bila je Kemi Nkele sa 22 poena i 12 skokova, dok je Nafsika Stavriodu postigla 16 poena. Kod poraženog tima najbolja je bila Lindsey Wilson sa 23 poena.

Vodeći timovi lige Athinaikos i Esperides su upisali nove pobjede. Athinaikos, koji još ne zna za poraz, slavio je u gostima kod Arisa sa 84:71, dok je Esperides na svom parketu bio bolji od Liose sa 79:78.

Rezultati:

Apollon Ptolemaidas – Panathinaikos 78:62
Neas – Olympiakos 80:67
Apollon Kal. – Panionios 74:67
Aris – Athinaikos 71:84
Esperides – Liosa 79:78

Na tabeli nakon šest kola vodi Athinaikos s omjerom 6-0, slijede Esperides sa 5-1, Liosa 4-2, Aidin Apollon je na sedmom mjestu s omjerom 2-3, dok su posljednja dva kluba na tabeli Olympiada s omjerom 1-4 i Hania sa 0-4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije