Aidin Mahmutović odveo Teplice u finale Kupa

Aidin Mahmutović odveo Teplice u finale Kupa

Adnan Beganović

U okviru polufinala fudbalskog Kupa Češke, Teplice naših Aidina Mahmutovića i Admira Ljevakovića u revanš susretu pobjedile su u regularnom toku Spartu 1:0, te nakon penala osigurale finale.

Sparta iz Praga u revanš susret je ušla sa minimalnom prednošću iz prve utakice (1:0) koju su čuvali do 83. minuta kada na scenu stupa naš internacionalac, Aidin Mahmutović, i pogotkom svojoj ekipi donosi produžetke.

U produžecima nije bilo golova, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Više sreće imala je ekipa naših internacionalaca, te na taj način izborila finale najmasovnijeg klupskog takmičenja u Češkoj.

Protivnik Teplicama u finalu biće Slovačko, koje je iznenađujuće u polufinalu u obe utakmice bilo bolje od praške Slavije.

Polufinale fudbalskog Kupa Češke:
Teplice – Sparta 1:0 (0:1) – 5:4 nakon penala
Slovačko – Slavia 2:1 (1:0)

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

U zagradi su rezultati prvih utakmica

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.