Aidin Mahmutović se vraća na teren u finišu sezone
Mahmutović sigurno nije rekao posljednju riječ u Premijer ligi i bez obzira na njegove godine on sigurno u najvišem rangu našeg nogometa može igrati bez problema još nekoliko sezona

Napadač se oporavlja od operacije križnih ligamenata

Aidin Mahmutović se vraća na teren u finišu sezone

D. Kurbegović

Fudbaleri Tuzla Citiya trenutno se nalaze an devetom mjestu Premijer lige s 24 osvojena boda, odnosno pet više od GOŠK-a koji se nalazi na mjestu, koje naredne sezone vodi u niži rang.

Svakako da je cilj kluba iz Siminog Hana da ove sezone izbori opstanak u Premijer ligi jer ekipa za koju nastupaju Kostić, Ubiparip, Stojčev, Kojić, Sesar svakako ima kvalitete da bude na mnogo boljoj poziciji nego što je trenutno.

Pozitivna vijest za stručni štab jeste što je polako s ekipom počeo raditi i iskusni 32-godišnji napadač Aidin Mahmutović. Jedan od najboljih napadača u Češkoj posljednjih 10-tak godina, koji se prije godinu i po vratio u BiH. Mahmutović je polusezonu proveo u zeničkom Čeliku, a zatim je u januaru 2018. godine potpisao za tadašnju Slogu Simin Han.

Ipak u septembru prošle godine, ovaj napadač operisao je prednje križne ligamente, te mu je konstatovana pauza od nogometa između šest i osam mjeseci.

Posljednjih dana, ovaj nogometaš počeo je polako i trenirati s ekipom, a njegov povratak na teren se očekuje u finišu ovog prvenstva, iako bi prema njegovim riječima bilo najbolje da sačeka pripreme za narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Doktori su mi kazali da je osam mjeseci pauza nakon operacije križnih ligamenata, evo prošlo je šest mjeseci, ja sam dobro, treniram ponekad i s ekipom. Postoji mogućnost da se vratim u finišu sezone, ali iskreno ja ne bih volio rizikovati i sačekao bi početak priprema za narednu sezonu. Imao sam istu povredu prije šest godina u Teplicama i znam da se treba pažljivo voditi računa o povratku na teren bez mnogo rizika. Nadam se da ćemo ostati u ligi, a da ćemo naredne sezone igrati važniju ulogu u prvenstvu", kazao je za SportSport.ba Aidin Mahmutović, koji s ekipom Tuzla Citiya ima ugovor još za narednu sezonu.

Mahmutović je u januaru 2018. godine stigao u tadašnju Slogu Simin Han, a ukupno je u pola sezone uz brojne povrede i izostanke odigrao devet utakmica i postigao dva gola.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti