AIK minimalno slavio, Krpić bez minutaže

5. kolo Allsvenskan lige

AIK minimalno slavio, Krpić bez minutaže

S. Mlaćo

U okviru 5. kola švedske lige nogometaši AIK-a iz Štokholma za kojeg nastupa bh. internacionalac Sulejman Krpić slavili su sa minimalnih 1:0 nad Siriusom.

Jedini pogodak viđen je u 31. minuti kada je Markkanen donio slavlje domaćima, a do kraja susreta mreže su mirovale. Sulejman Krpić nije ulazio u igru, tačnije meč je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

U ostalim utakmicama današnjeg programa 5. kola Norrkoping je sa visokih 3:0 savladao Jonkopings, dok je Djurgarden u gostima sa 1:0 slavio nad Halmstadom. Kalmar i Malmo FF su podijelili bodove u susretu bez pogodaka.

AIK nakon pet kola ima po dvije pobjede i dva poraza, te jedan remi i nalazi se na devetom mjestu.Prvoplasirani je Malmo FF sa 11 bodova, dok Sirius i Norrkoping imaju po devet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti