AIK remizirao protiv Brage

Evropska liga, 3. pretkolo

AIK remizirao protiv Brage

M. Šljivak
Teme:

AIK iz Štokholma, koji je u prošlom kolu Evropske lige eliminisao FK Željezničar, večeras je u treoj rundi ovog takmičenja remizirao sa Sporting Bragom rezultatom 1:1.

Očekivano, portugalski tim je bio bolji rival u ovom duelu. Stvorili su veliki broj šansi, ali na kraju su postignuta dva gola, oba u prvom poluvremenu.

Braga je povela u ovom meču. Igrala se 11. minuta kada je mrežu švedskog tima pogodio Silva.

Međutim, radost gostiju je kratko trajala. Samo sedam minuta kasnije AIK je stigao do izjednačenja, a gol s penala postigao je Sundgren.

Do kraja utakmice Braga je imala bolje šanse. Mogli su lako doći do pobjede, ali na kraju se AIK odbranio i ostalo je 1:1.

Portugalski tim će svakako i u revanšu biti veliki favorit i mnogo su bliže prolasku dalje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, 3. pretkolo:

AIK - Braga 1:1



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti