Ajax bez Jozefzoona do kraja godine

Mlada nada kluba iz Amsterdama povrijeđena

Ajax bez Jozefzoona do kraja godine

Edmir Škorić
Teme:

Holandski Ajax ostao je do kraja godine bez svog mladog krilnog igrača Floriana Jozefzoona. On se, naime, povrijedio u prijateljskoj utakmici U-19 selekcija Holandije i Danske.

Florian Jozefzoon je ušao na poluvremenu prijateljske utakmice mladih selekcija Holandije i Danske, no do kraja utakmice je zadobio povredu koljena.

Prošle sedmice, nakon što je prošao dodatne ljekarske preglede, ustanovljeno je kako se radi o povredi koljena, te mu je isto operisano ovog ponedjeljka.

Operacija je bila uspješna, a iz Ajaxa su poručili kako će 19-godišnjak pauzirati šest sedmica, odnosno do kraja ove godine. On je službeni debi u dresu Ajaxa imao početkom ove sezone, a do sada je odigrao četiri utakmice u holandskoj Erediviziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.