Ajax bolji od PSV-a u velikom holandskom derbiju

Eredivizija, 27. kolo

Ajax bolji od PSV-a u velikom holandskom derbiju

Edmir Škorić

Najveći holandski derbi odigran je u sklopu 27. kola holandske Eredivizije. Ajax je s 2:0 bio bolji od PSV-a.

Do veoma važne pobjede Ajax je u Amsterdamu stigao u duelu sa PSV-om. Najslavniji i najtrofeniji holandski klub uspio je osvojiti tri boda s kojima se vodećem AZ-u primakao na jedan bod.

Pred oko 51.000 gledatelja Ajax je slavio pogocima Ismaila Aissatija iz 56, odnosno Siema de Jonga iz 63. minute, kada je bio siguran sa bijele tačke. Prethodno je penal izborio strijelac prvog gola Aissati.

Vodeći AZ Alkmaar teško je stigao do nove "trice". S 1:0 je savladao Waalwijk, a jedini gol na utakmici postigao je Islanđanin Johann Gudmudsson u 49. minuti.

Feyenoord je bio uvjerljiv kod De Graafschapa, kojeg je deklasirao s 3:0. Gosti iz Roterrdama su pogocima Guidettija, Schakena i Cissea savladali posljednjeplasiranu momčad Eredivizije.

Dodajmo još da je Heracles s 3:1 savladao Utrecht.

Eredivizija, 27. kolo:

AZ Alkmaar - Waalwijk 1:0 (Gudmudsson 49)
Graafschap - Feyenoord 0:3 (Guidetti 71, Schaken 77, Cisse 90)
Heracles - Utrecht 3:1 (Armenteros 3, Gouriye 80, 86/ Van der Gun 54)
Ajax - PSV 2:0 (Aissati 56, De Jong 62)





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti