Ajax deklasirao Vitesse i preuzeo vrh

Eredivizija, 4. kolo

Ajax deklasirao Vitesse i preuzeo vrh

Edmir Škorić

Na otvaranju četvrtog kola holandske Eredivizije Ajax je, na Amsterdam Areni, deklasirao Vitesse i privremeno preuzeo vodeću poziciju.

Čvrsti gosti, koji su do ove utakmice imali isti broj bodova kao i njihov protivnik Ajax, kapitulirali su tek u nastavku. Trebalo je Ajaxu 53. minute da probije odbranu gostiju. Christian Eriksen zabio je vodeći pogodak u 53. minuti.

Potom dva brza gola Ajaxa. Boerrigter i Sigthorsson u svega 60 sekundi (62. i 63. minuta) rješavaju pitanje pobjednika. Islanđanin Sigthorsson je u 71. minuti drugim golom povećao prednost na 4:0. Jedino što su gosti uspjeli napraviti je gol Buttnera u finišu utakmice.

Ajax je sada vodeći sa 10 bodova, ali utakmicom više od Twentea (9 bodova), Feyenoorda (7), AZ-a (6), PSV-a (6)... Vitesse, bar zasad, ostaje četvrtoplasirani sa sedam bodova.

Eredivizija, 4. kolo:

Ajax - Vitesse 4:1 (Eriksen 53, Boerrigter 62, Sigthorsson 63, 71/ Buttner 89)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.