Ajax dočekuje Marseille

Revanš susreti Kupa UEFA

Ajax dočekuje Marseille

Večeras su na programu dvije revanš utakmice osmine finala Kupa UEFA. St. Ettiene dočekuje Werder, dok na Amsterdam Areni igraju Ajax i Marseille.

Četverostruki evropski prvak i uz Juventus jedina ekipa na svijetu koja je osvojila sve kupove, slavni amsterdamski Ajax, želi nastaviti sa evropskim uspjesima, a prepreka im je u osmini finala Olympique Marseille.

U prvom susretu na Velodromeu Olympique je slavio sa 2:1, a izabranici trenera Marca van Bastena na svojoj će Areni pokušati nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta. Ajax je u nedjelju u domaćem prvenstvu zabilježio laganu pobjedu protiv De Grafshapa (3:0), dok je Marseille u derbiju prvenstva kao gost pobijedio Paris SG sa 3:1.

St. Ettiene se u francuskom prvenstvu ove sezone bori za opstanak, dok je forma Werdera u uzlaznoj putanji. Osim toga, ekipa iz Bremena je u prvom susretu slavila sa 1:0, pa je za očekivati da prođe slabašni St. Ettiene.

Ostali dueli osmine finala igraju se sutra, a sastaju se: Metalist – Dinamo Kijev (0:1), Shakhtar – CSKA Moskva (0:1), Zenit – Udinese (0:2), Galatasaray – Hamburg (1:1), Aalborg – Manchester City (0:2) i Braga – PSG (0:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.