Ajax ne želi pustiti Jola u Fulham

Ajax ne želi pustiti Jola u Fulham

Danas je Martin Jol trebao doći u London kako bi potpisao ugovor sa Fulhamom. No, Ajax se ne želi odreći 54-godišnjeg holandskog stručnjaka.

Rik van der Boog, direktor holandskog Ajaxa je poručio kako ne želi pustiti Jola, sa kojim su Kopljanici napravili veliki napredak.

''Ajax želi zadržati Martina Jola koji je dosad napravio velik posao u klubu, a uvjereni smo da može voditi momčad do uspjeha i u bližoj budućnosti. Jol je pretvorio Ajax u pravu momčad, a igrači su napravili ogroman napredak pod njegovim vodstvom. Ključno je da nastavimo tim putem'', rekao je  Rik van der Boog.

Jol je prošlo ljeto došao na klupu Ajaxa iz njemčkog Hamburg SV-a, a holandskog diva je doveo do drugog mjesta u prvesntvu i osvajanja Kupa.

Razog zbog kojeg je Jol htio napustiti kormilo Kopljanjika je loša finansijska situacija, te namjera čelnika kluba da prodaju neke od najboljih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti