Ajax novu titulu proslavio remijem protiv Nijmegena

Erediviseie Holandije

Ajax novu titulu proslavio remijem protiv Nijmegena

Remijem protiv Nijmegena rezultatom 2:2 Ajax je proslavio novu titulu prvaka Holandije. 

Leiwakabessy je u devetom minutu pogodio vlastitu mrežu za vodstvo Kopljanika, Johanbakhsh je izjeednačio petnaest minuta prije kraja, da bi Bojan Krkić u 83. minutu pogodio za 2:1. Konačan rezultat utakmice u sudijskoj nadoknadi postavio je Johanbakhsh svojim drugim pogotkom.

Feyenoord je sjajan finiš začinio remijem u posljednjem kolu, ovog puta nad Alkmaarom u gostima rezultatom 1:1. Jedini pogodak za goste postigao je Immers na stratu drugog poluvremena, dok je strijelac za Alkmaar bio Gudmunsson.

PSV je sezonu završio na četvrtom mjestu sa 59 bodova nakon što je sa 2:0 večeras savladan tim Brede. Golove su postigli Depay i Bruma. Električari i Twente su osigurali nastup u Evropskoj ligi naredne sezone.

Minimalan trijumf u gostima kod GA Eaglesa nije bio dovoljan Rodi koja napušta društvo najboljih. U doigravanje za opstanak će Waalwijk i Nijmegen.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Eredivisie Holandije, 34. kolo:

Ajax – Nijmegen 2:2
Alkmaar – Feyenoord 1:1
Cambuur – Den Haag 1:2
GA Eagles – Roda 0:1
Groningen – Heracles 3:1
PSV – Breda 2:0
Twente – Zwolle 2:2
Utrecht – Vitesse 2:1
Waalwijk – Heerenveen 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.