Ajax preokretom do pobjede u derbiju
Foto: EPA

Eredivizija

Ajax preokretom do pobjede u derbiju

Edmir Škorić

Veliki holandski derbi između Feyenoorda i Ajaxa pripao je gostima iz Amsterdama, koji su slavili s 2:1 u utakmici 23. kola Eredivizije.

Osim što mogu da budu sretni zbog pobjede nad rivalom, nogometaši, ali i navijači Ajaxa još više mogu biti sretni što se sada nalaze na osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Twente.

Feyenoord je preko sjajnog Pellea u 30. minuti došao do vodstva, ali je na isteku prvog dijela Sigthorsson poravnao na 1:1, d bi Veltmann u 72. muti postigao gol kojim je Ajax došao do 17. pobjede u sezoni. 

Što se Feyenoorda tiče, on ostaje četvrtoplasirani sa 45 bodova, te će se i dalje boriti za plasman u Ligu prvaka. 

U duelu Groningena i Cambuura nije bilo pobjednika. Chery je u petoj minuti nastavka doveo domaće u prednost, ali je Manu s bijele tačke u 77. postavio konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Eredivizija, 26. kolo:
Groningen - Cambuur 1:1 (Chery 50/ Manu 77 - penal)
Feyenoord - Ajax 1:2 (Pelle 30/ Sigthorsson 45, Veltman 72)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.