Ajax razbio AZ, Vitesse se probio na treće mjesto
Foto: EPA

Eredivizija, 25. kolo

Ajax razbio AZ, Vitesse se probio na treće mjesto

Edmir Škorić

Nogometaši Ajaxa ostvarili su uvjerljivu pobjedu u jednom od derbija 25. kola holandske Eredivizije...

Ajax, lider u Holandiji, ugostio je u Amsterdamu AZ Alkmaar i goste počastio s četiri gola. Dva je postigao Duarte, po jedan De Jong i Kishna.

Za aktualne prvake to je bila 16. pobjeda u sezoni i trenutno imaju 54 boda, sedam više od Twentea koji kasnije igra derbi protiv Feyenoorda. AZ ostaje na 10 pobjeda i na sedmom mjestu sa 34 boda.

Vitesse je došao na treće mjesto nakon sigurne pobjde nad 16-plasiranim Waalwijkom (3:1). Havenaar, Qazaishvili i Atsu su bili strielci za preokret domaćih, obzirom na to da su gosti golom Andersona vodili od 14. minute.

Dodajmo da je ranije u nedjelju Utrecht, uz promašen penal, savladao Groningen sa 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Martensson u 88. minuti.

Eredivizija, 25. kolo:
Utrecht - Groningen 1:0 (Martensson 88)
Ajax - AZ 4:0 (De Jong 4, Duarte 54, 74, Kishna 60)
Vitesse - Waalwijk 3:1 (Havenaar 50, Qazaishvili 52, Atsu 68/ Anderson 14)

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.