Ajax se bez problema plasirao u finale
Siem de Jong, dvostruki strijelac

Tamo ih čeka Twente

Ajax se bez problema plasirao u finale

Ajax je na Amsterdam Areni sa visokih 5:1 savladao Waalwijk i tako se plasirao u finale holandskog kupa, gdje ih već čeka Twente koji je sinoć savladao Utrecht sa 1:0.

Golijadu u Amsterdamu otvorio je Lorenzo Ebecilio, 19-godišnji napadač, već u 13. minuti. Još jedan igrač Ajaxa postiže gol, ali ovaj put u svoju mrežu. Daley Blind, mladi defanzivac, autogolom poravnao je na 1:1.

Preko Mounira El Hamdaouija do kraja prvog poluvremena Kopljanici vraćaju vodstvo. Marokanski napadač pogodio je u 33. minuti.

U drugom dijelu utakmice holandski divovi postižu još tri gola. Siem de Jong u 55. minuti pogađa za 3:1. Samo tri minute kasnije po četvrti put mrežu gostiju pogađa Demy de Zeeuw. Siem de Jong u 85. minuti svojim drugim golom postavlja konačnih 5:1.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.