Ajax se "raspucao" kod niželigaša

1/8 finala holandskog Kupa

Ajax se "raspucao" kod niželigaša

Edmir Škorić

Okončane su sve utakmice osmine finala holandskog KNVB Beker Kupa. Najbolje je prošao Ajax koji je nižerazrednom protivniku "uvalio" 14 komada.

Jučer su Feyenoord i Sparta iz Roterdama bez puno muke došli do četvrtfinala holandskog Kupa. Amsterdamski Ajax se pošteno ispucao na gostovanju kod niželigaša WHC-a. Dva gola Marka Pantelića, šest golvoa Suareza, dva Aissatija, dva Bakiricoglua, jedan De Zeeuwa i autogol Boscha završili su u mreži domaćeg golmana. Stel je u 44. minuti postigao jedini, može se reći i utješni, pogodak za WHC.

NEC Nijmegen golovima Goossensa i Fejzullahua savladao je neugodni Groningen na gostujućem terenu.  Kao što se i očekivalo, Twente je lako izašao na kraj s Helmondom. Domaći tim slavio je s 3:0 uz dva gola De Jonga, dok se jednom u strijelce upisao Ruiz. Susret Heerenveena i PSV-a odgođen je zbog vremenskih neprilika.

1/8 finala holandskog Kupa:
WHC - Ajax 1:14
Groningen - Nijmegen 0:2
Twente - Helmond 3:0
De Graasfschap - Breda 0:0 (produžetci u tijeku)
Heerenveen - PSV (odgođeno)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.