Ajax srušio PSV u najvećem derbiju Holandije

Eredivisie, 27. kolo

Ajax srušio PSV u najvećem derbiju Holandije

S. Grebović

Danas je na rasporedu bio najveći derbi holandskog fudbala, takozvani De Topper derbi između Ajaxa i PSV-a u kojem su Kopljanici bili bolji sa 3:1.

Susret je počeo relativno mirno i bez većih šansi sve do 27. minute kada je Daniel Schwaab u nedostatku komunikacije sa svojim golmanom ubacio loptu u vlastitu mrežu.

Nastavilo se u žestokom tempu, a susret je svakako obilježio igrač Ajaxa Noussair Mazraoui koji je početkom drugog dijela brutalno startovao nad jednim gostujućim igračem zbog čega mu je sudija pokazao direktan crveni karton.

Poravnanje gostima donosi sjajni De Jong, koji maestralno pogađa glavom nakon sjajnog centaršuta Angelina.

U 71. minuti je dosuđen jedanaesterac nakon što je oboren bio David Neres. Loptu je uzeo Dušan Tadić i bez problema pogodio gol gostiju za novo vodstvo Ajaxa. Ovo je bio 20. gol za reprezentativca Srbije ove sezone u domaćem šampionatu.

Do kraja su Kopljanici postigli još jedan pogodak, a on je bio djelo upravo Neresa koji je na rubu šesnaesterca primio loptu, okrenuo se i maestralno zabio za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ekipa PSV-a je i dalje vodeća na tabeli Eredivisie sa 67 bodova, dok se Ajax primakao na svega 2 boda zaostatka i tako neizvjesnost doveo do maksimuma kada je u pitanju borba za titulu prvaka Holandije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi