Ajax želi mladu urugvajsku zvijezdu
Lodeiro u dresu mlade urugvajske reprezentacije

Eredivisie

Ajax želi mladu urugvajsku zvijezdu

Prema pisanju holandskih medija Ajax je poslao ponudu tešku 7 miliona eura za urugvajskog veznjaka iz Nacionala Nicolasa Lodeira koji bi se najvećem holandskom klubu trebao priključiti do kraja januara.

Trener Ajaxa Martin Jol je nezadovoljan igrama svojih veznjaka Ismaila Aissatija i Siema de Jonga, pa je odlučio na Amsterdam Arenu dovesti 20-godišnju urugvajsku zvijezdu.

Za usluge Lodeira zainteresovano je nekoliko klubova, među kojima AZ, Liverpool, Valencia i Napoli, a zvaničnu ponudu je pored Ajaxa poslao samo aktuelni prvak Holandije AZ Alkmaar.

Martin Jol se nada da će veliki utjecaj u transferu mladog igrača imati njegov suigrač iz reprezentacije Luis Suarez koji je kao i Lodeiro karijeru započeo u Nacionalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.