Ajaxovi mladići ušli u historiju evropskog fudbala
Foto: EPA

Najmlađi tim koji je igrao u finalima

Ajaxovi mladići ušli u historiju evropskog fudbala

E. Čaušević
Teme:

Fudbaleri Ajaxa trenutno igraju finale Evropske lige u Stockholmu protiv Manchester Uniteda.

Holandski klub je ove godine u Evropskoj ligi najprijatnije iznenađenje, a Ajax je još jednom dokazao da ima vjerovatno najbolju školu fudbala na svijetu. Mnoge rekorde večeras su oborili golobrati mladići iz Amsterdama.

Odbrambeni fudbaler Ajaxa, Matthijs de Light je najmlađi igrač u historiji koji je igrao u nekom finalu evropskog takmičenja. Ovaj igrač holandske ekipe ima 17 godina i 285 dana i po tome je najmlađi fudbaler u historiji finala evropskih takmičenja.

No, to nije sve što se tiče rekorda. Naime, Ajaxov početni sastav ušao je u historiju kao najmlađi sastav koji je zaigrao u jednom evropskom finalu. Prosjek godina holandskog tima je 22 godine i 282 dana što je za svaku pohvalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi