Ajaxovi navijači iznenadili Suareza
Screenshot: Youtube.com

Pjevali mu "You'll Never Walk Alone"

Ajaxovi navijači iznenadili Suareza

E. Škorić

Obično igrače koji napuste klub navijači nazivaju izdajicama, no da to nije uvijek slučaj, pokazali su navijači Ajaxa koji su na jedan sasvim drugačiji način dočekali Luisa Suareza, Urugvajca koji je ove zime iz Amsterdama otišao u Liverpool.

Luis Suarez je za Ajax u 159 nastupa postigao 111 pogodaka, te je ušao u odabranu skupinu nogometaša koji su nosili dres holanskog diva, zajedno sa Johanom Cruyffom, Marcom van Bastenom i Dennisom Bergkampom.

Kako Liverpool ovog vikenda nije imao nastupe, Suarez je dobio dozvolu da se vrati u Amsterdam. Nije ni sanjao kako će ga dočekati "njegovi" navijači.

Naime, uz poprilično neobičan i dirljiv gest, Ajaxovi navijači otpjevali su mu himnu Liverpoola, svima poznatu "You'll Never Walk Alone". Suarez je istrčao na teren, te se obratio navijačima, uputivši im nekoliko toplih riječi, pritom pokazavši veliki respekt prema svom bivšem klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.