Ludilo u Turskoj zbog Ajdina Hasića, Bešiktaš ima interesantne zahtjeve
Foto - Instagram

Moraju se ispuniti određene stvari

Ludilo u Turskoj zbog Ajdina Hasića, Bešiktaš ima interesantne zahtjeve

M. Šljivak

Ekipa Bešiktaša odlučila je bh. fudbalera Ajdina Hasića (19) poslati na posudbu.

Trener istanbulskog velikana Sergen Yalcin u ostatku sezone računa na iskusnije igrače, pa je odlučeno da se Hasić posudi u klub gdje bi sakupljao dodatno iskustvo.

Turski mediji tvrde da je interes Hasića zaista ogroman i da je mnogo klubova zainteresovano za 19-godišnjeg ofanzivca. Prva je počela pregovore ekipa Yeni Malatyaspora.

Dogovor sa ovim timom je spreman, ali zvaničan nije zbog interesantnog razloga. Bešiktaš traži da se u ugovor o posudbi stavi klauzula po kojoj Hasić mora igrati barem 70 minuta u svakom meču.

Sada je na potezu ekipa Malatyaspora, a dok se čeka odgovor, posao je spreman pokvariti Hasićev nekadašnji klub Umraniyespor.

"Imali smo sastanak oko Hasića i sad čekamo. Igrao je ovdje jako dobro prošle sezone, kvalitetan je igrač. Imamo za sada previše stranaca, ali i dalje pregovaramo. Pokušat ćemo sve riješiti", rekao je predsjedniik kluba Tarik Aksar.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Za razliku od Malatyaspora Bešiktaš je od ovog kluba tražio da Hasić odigra najmanje 11 punih utakmica do kraja sezone.

Interesantni zahtjevi istanbulskog tima i vidjet ćemo hoće li neko od njih prihvaiti uslove.

Top Komentari

Keno
Kao mlad igrac se ne ide u tursku ligu. Ide se u npr. holandiju
5 0
Sanagoal
Stvarno previše pažnje dajete ovom momku ! On još ništa nije pokazao! Zaznuo se što je napustio Dinamo (i to na kakav način) i otišao u Tursku gdje će mu se karijera i završiti. Pogledajte jednog Olmu koji je iz Barcelone došao u Dinamo kao talenat i iz Dinama na vrh Europe i čak reprezentacije. Želim momku sve najbolje ali su mu savjetnici tanki.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi