Nestvaran gol Ajdina Hrustića za Eintracht

Fenomenalno se snašao

Nestvaran gol Ajdina Hrustića za Eintracht

M. Šljivak

Ajdin Hrustić postigao je nevjerovatan pogodak za Eintracht iz Frankfurta.

Ovaj 24-godišnji Australac bh. porijekla je u 86. minuti meča zabio nevjerovatan gol protiv Mainza za 1:1, a ovaj gol je jedan od najboljih u ovoj bundesligaškoj sezoni.

Hrustićev prvi udarac je odbrana Mainza izblokirala, a veznjak Eintrachta je nekako sa zemlje uspio da postigne nevjerovatan pogodak za izjednačenjje rezultata na 1:1.

Pogodak veznjaka tima iz Frankfurta sigurno će biti u konkrenciji za najbolji ove sezone jer se radi o istinskoj majstoriji.

Ovo je Hrustić prvi gol u dresu Eintrachta čiji je član postao na početku ove sezone, ali nije se previše naigrao i nastupio je samo devet puta u Bundesligi.

Oglasi

Ajdin Hrustić iza sebe ima interesantnu karijeru. Rođen je u Australiji i nastupao je za nekoliko timova u ovoj zemlji.

Kao dječak seli u Englesku gdje je 2010. godine postao član Nottingham Foresta, a zatim je igrao u omladinskim selekcijama Austrije iz Beča, Schalkea i Groningena.

Nakon tri seniorske sezone u dresu Groningena u sepembru prošle godine potpisuje trogodišnji ugovor sa Eintrachtom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hrustić se ranije povezivao i sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Međutim, on se odlučio nastupati za selekciju Australije.

Za ovu selekciju odigrao je ukupno tri utakmice.

Top Komentari

Keno
sta pisete o australijancu
1 9
K79
Ma bravo majstore hahahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi