Ajdin Nukić: Za moje tri asistencije zaslužni su i saigrači, oni su to sve pretvarali u golove

Ajdin Nukić: Za moje tri asistencije zaslužni su i saigrači, oni su to sve pretvarali u golove

E. Škorić

Ajdin Nukić (22) definitivno je jedan od igrača koji su obilježili četvrto kolo Premijer lige BiH, bez obzira na ono što će se desiti u preostalim mečevima, koji treba da se odigraju danas.

Nukić je bio izuzetno raspoložen u Kaknju protiv Mladosti, pa je s tri asistencije ekipi Tuzla Cityja trasirao put do pobjede. Svojim prodorima i sjajnim ubačajima i proigravanjima izluđivao je odbranu Kakanjaca, a saigrače "častio" pogocima. Nukić je najprije asistirao Voji Ubiparipu za 2:0, nedugo nakon toga i Mirsadu Ramiću za 3:0, a na kraju i Badari Badjiju za konačnih 5:2. Partija za pamćenje, kako njega, tako i cijele ekipe.

"Nismo baš očekivali da će biti lagano. Vidjeli smo kako je Mladost uspjela da zaustavi Sarajevo i s praovom smo tamo otišli s dozom oprema. Mada, ispostavilo se da smo na kraju lako došli do pobjede. Već na poluvremenu smo vodili 3:0. Vratilo nam se za ranije promašaje. Očekivali smo i nadali se toj pobjedi i drago nam je što smo sve to začinili s pet pogodaka. Sada se okrećemo Olimpiku", kazao je Nukić u razgovoru za SportSport.ba.

Tri asistencije na jednom meču Premijer lige ne upisuju se tako često. Zapravo, prava je rijetkost, no Nukiću je to jučer pošlo za nogom.

"Ne znam, tako se otvorilo. Tako je išla utakmica. Odigrao sam dobru utakmicu, namjestio sam tri gola, ali za to zasluge pripadaju i mojim saigračima. Ne bi ništa bilo od toga da nisu zabijali golove".

Inače, ostaje žal Tuzlacima zbog poraza na Koševu, a naprosto su razbili aktuelnog prvaka u drugih 45 minuta u utakmici koju je Sarajevo dobilo s 1:0.

"Vidjeli ste sve. Svi kažu da niko nije dugo godina tako nadigrao Sarajevo, ali lopta nije htjela u gol. Eto, to se tako u fudbali desi, kada te ide zabiješ pet, kad neće, onda neće".

Čini se da je Tuzla City ove sezone orijentisana na napadačku igru i da žudi za pogocima. Je li upravo to trenutna filozofija kluba i trenera Zlatana Nalića?

"Svaki trening radimo na visokom presingu, da izlazimo brzo iz defanzive, da stvaramo šanse i zabijamo golove. Stvaramo pet-šest zicera po utakmici. Ovaj tim je napadački orijentisan i mislim da je to vidljivo svima koji prate utakmice ove sezone".

Je li realno očekivati Tuzlu u samom vrhu ove sezone pored jake konkurencije?

"Realno, Tuzla po svemu zaslužje da bude u vrhu fudbala: po uslovima, igračkom kvalitetu i svemu, ali nikad se ne zna. Šest-sedam ekipa je u ligi koje su jako dobre i sami su vrh bh. fudbala i svi će htjeti da budu gore, pa ćemo morati dobro da se potrudimo do kraja".

Nukić ima samo 22 godine i evidentno je da je njegova karijera na početku, te da ima itekako mogućnost da ostvari i veći transfer. Tome se, priznaje, nada.

"Posvetio sam se tome da negdje odem i napravim karijeru. Životna mi je želja da uspijem u fudbalu. Uz treninge, naporan rad i da me povrede zaobiđu, vjerujem da je sve ostvarivo".

Za kraj, igraš li Fantasy na portalu SportSport.ba?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iskreno, ne igram, ali upratio sam da je dosta popularan i neki od mojih prijatelja također igraju. Upoznat sam sa načinom na koji se igra, vjerujem da je zabavno", dodao je Nukić na kraju.

Ono što je sigurno, Nukić je obradovao u subotu sve one Fantasy igrače koji su mu vjerovali, a protiv Olimpika će ga neki sasvim sigurno staviti i kao kapitena. Na njemu je da im se "oduži".

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi