Ajinca: Igrali smo lošu odbranu, primili smo 91 poen

Reprezentativac Frnacuske nakon duela sa Latvijom

Ajinca: Igrali smo lošu odbranu, primili smo 91 poen

Sinoć je Francuska savladala Latviju u okviru drugog kola grupe E, drugog kruga Eurobasketa rezultatom 102:91. 

Francuze  su do trijumfa vodili Alexis Ajinca i Tony Parker. Posebno je impresivan bio Ajinca koji je bio nezaustavljiv u reketu. 

"Uvijek je teško igrati protiv ekipe koja je autsajder. Vidjeli smo večeras da oni nisu odustajali. Morate ostati fokusirani čitav meč i igrati dobro odbranu. Večeras smo zakazali u odbrani jer smo primili 91 poen," rekao je Ajinca i dodao: 

"Utakmica protiv Srbije neće biti laka. Moramo se pripremiti za drugačiji susret. Teško će biti i u četvrtfinalu, a mi moramo biti spremni da igramo bolju odbranu," riječi su Ajince. 

Na drugoj strani fantastičan meč odigrao je Daris Bertans koji je bio najbolji strijelac jučerašnjeg dana sa 28 postignutih poena. 

"Nakon minus 20 u prvom poluvremenu bilo je jako teško vratiti se. Imali su previše ofanzivnih skokova i mi ih nismo mogli zaustaviti ispod koša. Svi vide da možemo igrati napad, ali naš problem je odbrana," riječi su Bertansa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti