Akcija "Var": Uhapšeno osam osoba, privođenje još trojice do kraja dana

SIPA još uvijek na terenu

Akcija "Var": Uhapšeno osam osoba, privođenje još trojice do kraja dana

E. Čaušević

Pripadnici SIPA-e jutros su počeli akciju kodnog naziva "Var" protiv nekoliko fudbalskih sudija i odgovornih osoba iz Nogometnog saveza BiH zbog sumnje za namještanje utakmice.

Prema pisanju portala Klix.ba u dosadašnjem dijelu akcije uhapšeno je osam osoba. Nekoliko sudija s liste Prve lige FBiH tereti se da su prekršili nekoliko članova Krivičnog zakona, te se sumnja da su učestvovali u namještanju utakmica.

Kako javlja Klix.ba na spisku osumnjičenih nalaze se sudije: Ilija Živković, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Kenan Bajraktarević, Miloš Gigović, i Zoran Grbić, ali i funkcioneri Irfan Durić, Vladimir Dominković, Salem Prolić, Anto Bilješko i Fuad Zahirović.

Prema posljednjim informacijama ovom trenutku uhapšeno je osam osoba, a navodno njih 11 je uključeno u istragu SIPA-e. Privođenje preostale trojice očekuje se u toku dana.

Podsjetimo, kako je Žurnal ranije pisao, pod istragom navodno utakmice Goražde - Velež, GOŠK - Budućnost, te nekoliko utakmica FK Olimpik i NK Metalleghe BSI.

Promo

Top Komentari

nedoni46
miloš gigović i zoran grbić, jedan kolje Sarajevo, drugi gura želju hehe
9 3
Rigel
Pokrepace ovi vijatnamski pasojedi od muke... Hhhahhahhaha
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi