Akhisar slavio i produbio krizu Gaziantepspora

Sesar uspješniji od Medunjanina i Štilića

Akhisar slavio i produbio krizu Gaziantepspora

Susret petog kola Superlige Turske između Sesarovog Akhisara i Gaziantepsora u čijem dresu su večeras nastupili Haris Medunjanin i Semir Štilić pripao je domaćim fudbalerima.

Akhisar je do trijumfa došao pogotcima Niassea u 36. i Ozera u 90. minuti susreta. Semir Štilić u redovima gostiju igrao je prvo poluvrijeme, a na pauzi ga je zamijenio Demir Muhamet.

Haris Medunjanin na terenu je proveo svih devedeset minuta, dok je u timu Akhisara Ivan Sesar u igru ušao u 68. minuti umjesto Ahmeta Cebea.

Gaziantepspor ovim porazom produbio je krizu u kojoj se nalazi na startu novog prvenstva. Medunjaninov i Štilićev klub nakon pet utakmica ima samo jedan bod i nalazi se na posljednjem mjestu na tabeli Superlige.

Akhisar je ovim trijumfom dospio na četvrto mjesto sa devet bodova iz pet utakmica.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U drugoj večerašnjoj utakmici Erciyesspor Senijada Ibričića remizirao je u gostima kod Karabukspora, a golova nije bilo. Naš reprezentativac zamijenjen je u 73. minuti, a umjesto njega ušao je Murat Akin.

Erciyesspor je trenutno jedanaesti sa pet osvojenih bodova, dok Karabuk ima tri boda više i nalazi se na petom mijestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.