Ako Arsenal dođe do finala Evropske lige već sada se zna da Mkhitaryan neće igrati

Propušta i meč grupne faze

Ako Arsenal dođe do finala Evropske lige već sada se zna da Mkhitaryan neće igrati

Endin Čaušević

U Monacu jučer je održano izvlačenje grupa za novu sezonu Evropske lige u kojoj nas sigurno očekuje mnogo uzbuđenja.

Ove sezone u Evropskoj ligi će igrati dosta velikana, a jedan od njih je i Arsenal. Londonski klub nalazi se u grupi E u kojoj će se za prolaz dalje boriti protiv Sportinga, Qarabaga i Vorskle. Ovaj žrijeb se nije svidio Topnicima, a posebno kada je riječ o Henrikhu Mkhitaryanu.

Naime, Mkhitaryan već sada zna da neće moći igrati utakmicu u gostima protiv Qarabaga jer kao državljanin Armenije nema pravo ulaska u Azerbejdžan. Zbog ovog problema ovaj fudbaler je prije nekoliko godina propustio meč protiv Gabale dok je igrao za Borussiju Dortmund.

Odnosi Armenije i Azaerbejdžana koji su susjedi je veoma loš, a već godinama Armenci nemaju pravo ulaska u susjednu zemlju. Ipak, to nije jedini problem za igrača londonskog kluba. Naime, ako Arsenal uspije izboriti plasman u finale onda neće moći računati na Mkhitaryana jer će finale ugostiti Baku koji je glavni grad Azerbejdžana.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi