Ako Eintracht i dođe do finala, Filip Kostić neće imati pravo nastupa

Teška kazna

Ako Eintracht i dođe do finala, Filip Kostić neće imati pravo nastupa

Edmir Škorić

Srbijanski reprezentativac Filip Kostić dobio je žestoku kaznu od strane Njemačkog nogometnog saveza.

Kostić je u četvrtfinalu protiv Werdera dobio direktan crveni karton, a Disciplinska komisija Njemačkog nogometnog saveza suspendovala ga je na četiri utakmice.

Kostić je u srijedu u spomenutom meču protiv Werdera, u kojem je njegov tim slavio s 2:0, teško povrijedio Omera Topraka. Srbijanac se ispričao kasnije, ali DFB nije imao milosti.

Kostić tako propušta polufinale i eventualno finale Kupa u Berlinu, a također će biti 'out' na početku Kupa u narednoj sezoni.

U Eintrachtu se nisu žalili na odluku DFB-a, mada imaju cijelih 24 sata fore da to naprave, pa nije isključeno da se kazna Kostiću malo i smanji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi