Ako neko zaslužuje nadimak "gol-mašina" to je ovaj dečko!

Nestvarna statistika

Ako neko zaslužuje nadimak "gol-mašina" to je ovaj dečko!

Admin Čaušević

Najbolji posao za ovu godinu, a i za narednih nekoliko napravila je Borussija Dortmund. Barem tako govore brojke. 

Ukoliko se nekom fudbaleru, gledajući aktuelnu formu, treba i može dodijeliti nadimak "gol-mašina" to je definitivno Erling Haaland, norveško čudo od igrača.

Herling je zimus prešao u Borussiju Dortmund, a njegova avantura u njemačkoj Bundesligi je poput one u najboljim snovima. Na tri meča zabio je čak sedam golova.

Ovaj 19-godišnjak je i danas briljirao. Zabio je dva komada Union Berlinu u trijumfu od 5:0. To mu je bio sedmi gol iz osam šuteva. Otkako je promijenio dres golove u prosjeku postiže svako 19 minuta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haaland je prvi dio sezone igrao u Red Bull Salzburgu gdje je također bio neumoljiv. Tamo je zabio 28 golova, a seriju je nastavio i u Borussiji.

Inače, popularni Milioneri su igrački karton sjajnog Norvežanina platili "samo" 20 miliona eura te su, ako se po jutru poznaje dan, definitivno odradili odličan posao.

Top Komentari

edo111
Neka 26 marta proradi kao prava masina :)
6 0
GunnerArsenal
Nemoze igrati Ligu Prvaka kad je igrao sa salzburgom
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi