Ako pobijedi Levante, Atletico obara 70 godina star rekord

Falcao i društvo na pragu historije

Ako pobijedi Levante, Atletico obara 70 godina star rekord

A. Haznadarević

Drugoplasirana ekipa dosadašnjeg toka španske Primere Atletico Madrid, ove sezone je sve iznenadila svojim čudesnim igrama. Posebno se to odnosi na igre na domaćem terenu, a sjajan niz doveo je Falcaa i društvo na prag rušenja velikog rekorda.

Naime, Atletico Madrid je naprosto nedodirljiv na svom Vicente Calderonu u dosadašnjem toku sezone, ali isto je bilo i u završnici prošle, pa je ekipa Diega Simeonea došla do jedanaest domaćih pobjeda zaredom.

 

Ukoliko večeras kao gost padne i Levante, ova generacija popularnih Jorgandžija će definitivno ostati zapisana u klupskoj historiji, budući da će sa dvanaest pobjeda u nizu biti oboren rekord postavljen u razdoblju sezona 1939/40 i 1940/41.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Tada je klub vodio legendarni trener Ricard Zamora, a u obje te sezone Atletico je osvojio naslov prvaka Španije, što je razlika u odnosu na Simeoneov Atletico, koji ispred sebe ima fascinantnu Barcelonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije